Szüreti mulatság

SZÜRETI MULATSÁG AJÁNLAT
A szüreti mulatság programunkat 15 fő feletti csoportok részére kínáljuk, augusztus 20-tól október 15-ig. Ezek az időpontok változhatnak az adott évjárat sajátosságaiból kifolyólag. A program megvalósítható csoportokra történő szétosztás esetén versenyszerűen. Különböző elemekből áll, amelyek egymástól függetlenül is megrendelhetőek és a szüret kivételével minden időjárási körülmény közt megvalósíthatóak, ezért a szürethez esőprogramot is kínálunk.


Vendég fogadása:
A csoportot a pincesor bejáratánál lévő Hotel Sziluett fedett teraszán fogadjuk, ahol gyönyörű panoráma tárul a Vendégek elé. Innen belátva a mátrai borvidék jelentős részét, történik a feladatok ismertetése és röviden bemutatjuk a mátrai borvidéket, illetve a Farkasmály pincesort, ahol járnak. Mosdók használatának lehetősége.
Programrész időtartama: 15 perc
Programrész költsége: ingyenes

Vendégvárás:
Személyenként 4 cl birsalmapálinka
Happy day gyümölcslevek, Pepsi cola szénsavas üdítők, Natura ásványvizek, kávé, cappuccino korlátlan fogyasztása
Kemencében sült kenyérlángos különféle feltétekkel és házi pogácsa
Programrész időtartama: 20 perc
Programrész költsége: 1.800 Ft/fő

Szüretelés:
200 méteres rövid sétát követően megérkezünk a szépen gondozott szőlőültetvényünkre. Irsai olivér, zweigelt, olasz rizling és cabernet sauvignon szőlőfajták várják a gondos kezek munkáját. A balesetvédelmi szabályok tisztázását követően megtörténik a munkarészek kiosztása: szőlőmetsző, puttonyos. A sorok elején zsíros kenyeret lilahagymával, tepertőt és üdítőt kínálunk. Minden szükséges eszközt biztosítunk – metszőolló, puttony, láda, vászonkesztyű –, de a megfelelő öltözékről a Vendégeknek kell gondoskodnia.
Programrész időtartama: 60 perc
Programrész költsége: 1.800 Ft/fő

Ügyességi játékok (akár esőprogramként is):
10 féle szórakoztató, ügyességi játék közül lehet választani, amelyek minden időjárási körülmények között megrendezhetőek. A farkasmályi pincerendszer ad a program számára helyet, ahol az egyes pinceágakban, 5-10 fő csapatokra bontva körforgás szerűen teljesítik a feladatokat. A játékrészek pontozásával zárómomentumként eredményhirdetésre kerül sor. Ezen alkalommal akár csapatnevekkel gravírozott serlegekkel is megőrizhetjük a játékok emlékét. 
Programrész időtartama: 60-90-120 perc
Programrész költsége: 2.000-3.000-4.000 Ft/fő

Préselés:
A hotel mellett található Lőrincz Pince fedett teraszán 50 literes prések ontják magukból a friss mustot. Ez a programrész minden időjárás esetén megvalósítható, tehát a szőlőt a szüreti időszakban minden esetben biztosítani tudjuk. Felügyelet mellett a prés összerakásától, a daráláson át, a szakszerű préselésig a teljes folyamatot Vendégeink végzik. A helyszínen egyéb frissítőket és helyfoglalási lehetőséget kínálunk a megpihenni vágyóknak.
Programrész időtartama: 30 perc
Programrész költsége: 1.200 Ft/fő

Ebéd:
Látványkonyha és kemencében sült ételkínálatunk széles választéka várja a vendégeket. Válogasson kedvére kemencés menüajánlatunkból és válasszon hozzá borkóstolós vagy pálinkakóstolós ajánlatainkból!

Palackozás:
Bemutatjuk a bor szakszerű tárolásának lehetőségeit és a megfelelő előkészítését a palackozáshoz. Ettől a résztől adjuk át a stafétabotot Vendégeinknek. Palackozó gép segítségével elvégzik a szűrést és a töltést, kézi dugózóval ledugózzák, majd kapszulázó géppel lezárják a palack tetejét. Cégük egyedi logójával készült címkét öntapadós formában ragasztják a borosüvegre, amelyet akár névre szólón is el tudunk készíteni. Minden vendég megkapja a saját maga által készített bort.
Programrész időtartama: 30 perc
Programrész költsége: 2.500 Ft/fő

Pincejárás:
3 különböző stílusú pince megtekintése és azok borkészítési technológiájának megismerése mellett történtet hallhatnak a borászatok múltjáról és jövőbeli elképzeléseiről. Minden pincében egy-egy bor kerül megkóstolásra, amelyről a legfontosabb tulajdonságok is elhangzanak.
Programrész időtartama: 45 perc
Programrész költsége: 1.600 Ft/fő