Gasztronómia

A Mátra lábánál lévő történelmi pincesorra, Farkasmályba hívjuk Önt. Farkasmály, amely az ország keleti részén található Budapesttől 80 km-re, ahol az első pincéket a 18. század végén vájták a Sárhegy megkövesedett vulkanikus kőzetébe. A kiváló földrajzi adottságokkal rendelkező pincesoron nem ez az első szálloda, amely megnyitotta kapuit, hiszen a két világháború között már állt egy farkasmályi kőből épített épület, melyet a második világháborúban egy bombatalálat elpusztított. A harcok utáni államosítás nem kedvezett a pincesornak, hiszen az oroszországi exportra rendezkedtek be. Ipari termelés eredményeként több mint egymillió liter bort tároltak a pincékben. Az egykori tündöklés homályos mélabúba fordult, amiből a 90-es évek elején a privatizáció hozta a várva várt felébredést. A pincesor egykoron nemcsak híres mulató-szórakozó övezet volt, hanem a borkereskedelem központja is Magyarország legnagyobb történelmi borvidékén.

A Mátra rendkívül változatos talaja és kiváló éghajlata a szőlőtermesztéshez minden lehetőséget megad a borászok számára az elképzeléseik megvalósításához. Így igazán változatos és különleges borokat kóstolhatnak. Mindemellett konyhánk a helyi specialitásokra helyezi a hangsúlyt és nagy szerepet kapnak a vad ételek. Étlapunkat és menüajánlatainkat évente többször újragondoljuk, hogy a legújabb trendeket a hagyományokhoz és Vendégeink visszajelzéseihez igazítsuk.